Investeringsconcept

Een volledig zorgeloze Investering

Holiday Suites neemt de verhuur van het vakantiehuis over, en dus ook alle risico’s en zorgen.

En dat zowel op het vlak van de investering als voor het tweede verblijf. Wie wil beleggen in klassiek vastgoed, moet doorgaans zelf op zoek naar een huurder of betaalt massa’s geld aan een makelaar. Holiday Suites neemt echter de verhuur van het vakantiehuis over, en dus ook alle risico’s en zorgen.De professionele verhuurmaatschappij zoekt huurders en garandeert correcte betalingen. In tegenstelling tot bij klassiek vastgoed is dus nooit sprake van achterstallige betalingen, uitzettingen, wanbeheer, leegstand, …

Hetzelfde comfort geldt voor het tweede verblijf. Dankzij het exploitatieprogramma van Holiday Suites genieten vakantiegangers van een all-inclusive dienstverlening. Ze hoeven niet zelf schoon te maken, in te staan voor het onderhoud of te zeulen met beddengoed: alles wordt voor hen geregeld en staat bij aankomst klaar voor de vakantie. Zo kunnen ze optimaal profiteren van hun welverdiende rust in hun tweede verblijf.

Een zekere en veilige investering

Eigenaars krijgen veertig procent van de opbrengst van het park, waardoor alle risico's van de uitbatingskosten bij Holiday Suites liggen.

Bij Holiday Suites, een professional die de markt door en door kent, kopen investeerders een volwaardig vakantieverblijf en dus tastbaar vastgoed. Investeringen in een vakantiepark zijn bovendien zeer stabiel, want het hele jaar door komen er bezoekers. Uit verschillende studies van Toerisme Vlaanderen blijkt dat mensen meerdere keren per jaar op een korte vakantie dicht bij huis gaan (Bron: Toerisme Vlaanderen, 2009-2013). Dat opent uiteraard perspectieven.

Holiday Suites laat zijn beleggers ook meeprofiteren van het succes van zijn vakantieparken. Eigenaars krijgen veertig procent van de opbrengst van het park, waardoor alle risico’s van de uitbatingskosten bij Holiday Suites liggen. Zo zijn hogere rendementen doorheen de jaren mogelijk.

Goede rendementen

Volgens een studie van de Amsterdam School of Real Estate brengt vakantievastgoed een gemiddeld rendement van 8,8 procent op jaarbasis 

De vakantieparken van Center Parcs klokken bijvoorbeeld af op een gemiddeld rendement van 5 procent (Bron: www.centerparcs.be, 11 februari 2015). In België zijn de laatste jaren dan weer nauwelijks nieuwe vakantieparken geopend. Daardoor is op toplocaties vlak bij natuur en steden een tekort aan kwalitatieve vakantieverblijven, wat voordelig is voor het verhuurrendement.

De vakantiewoningen en –parken van Holiday Suites liggen doorgaans in zogenaamde ‘beloftevolle zones’. Dat zijn locaties waar de prijzen nog betaalbaar zijn en tegelijk een groot ontwikkelingspotentieel heerst. De meerwaarde bij een eventuele doorverkoop van een vakantiewoning, al dan niet met de herverkoopdienst van Holiday Suites, is namelijk afhankelijk van de locatie en het succes van het park. Vergeleken met klassiek vastgoed kunnen eigenaars van vakantiewoningen hun meerwaarde zelfs verdubbelen.

Dezelfde voordelen als klassiek vastgoed

De notariële akte verzekert dezelfde voordelen als bij klassiek residentieel vastgoed

In de vakantieparken van Holiday Suites kunnen investeerders een of meerdere volledig uitgeruste vakantieverblijven kopen. Ze verschaffen zich dus notarieel beschreven vastgoed met vastgoedgarantie. De notariële akte verzekert daarbij dezelfde voordelen als bij klassiek residentieel vastgoed. Naast zekerheid – in tegenstelling tot bijvoorbeeld aandelen heeft u letterlijk iets in handen, vastgoed is dus een zeer tastbare investering – biedt uw persoonlijke notaris u ook vertrouwen en bescherming. Een vakantiewoning kan worden vererfd, geschonken en gehypothekeerd en constructies als vruchtgebruik en naakte eigendom zijn mogelijk.

Minder belastingen betalen

Wie leent om in vakantieverblijven te beleggen, kan de interesten op de lening fiscaal aftrekken. 

Door de lage rentevoeten is lenen om te investeren een uitstekend idee, net als uw bestaande hypotheek herfinancieren. Ten slotte ligt het rendement hoger door een relatief lage eigen inbreng. Zo creëert u een positief hefboomeffect op uw investering.

De leukst mogelijke investering dankzij een unieke combinatie

Elke belegger geniet van tal van kortingen bij alle uitbatingen van de groep Industrie Hotelière

Investeren in een vakantiewoning van Holiday Suites is zonder twijfel de leukste investering die u kunt doen. In tegenstelling tot bij andere vormen van vastgoed kunt u namelijk zelf van uw tweede verblijf gebruikmaken om met vakantie te gaan. Op domein Hengelhoef staan alle faciliteiten en de accommodatie, waaronder het zwembad en de ruime speeltuin, tot uw beschikking.

Tegelijk geniet elke belegger van tal van kortingen bij alle uitbatingen van de groep Industrie Hotelière. Zo kunnen investeerders tegen verlaagde prijzen met vakantie naar hotels en vakantieparken in onder meer Zuid-Frankrijk, de Belgische kust en de Ardennen. Het maakt dus niet uit in welk resort u investeert; alle bestemmingen zijn voor u toegankelijk. Holiday Suites voorziet ook een Pro Invest formule voor zij die enkel maximaal rendement willen.

Een concept dat aanslaat, ook bij beroemdheden

Zo is filmmaker Jan Verheyen een bekende belegger bij Holiday Suites

Tal van beroemdheden uit binnen- en buitenland zijn gewonnen voor de vele voordelen van investeren in vakantieparken. Zo is filmmaker Jan Verheyen een bekende belegger bij Holiday Suites. In een interview met Vacature liet hij optekenen: “Ik heb belegd in aandelen, maar je mag nooit al je eieren in één korf leggen” (Bron: Vacature, 31 december 2010).