Vakantiewoning kopen

Op het recreatiedomein Hengelhoef in Houthalen kunnen vakantiegangers zich sinds jaar en dag uitleven dankzij tal van activiteiten en voorzieningen. Na de uitbreiding en renovatie door Holiday Suites zal het aanbod zelfs nog toenemen. Een ontspannend overzicht.

Op het 30 hectare grote natuurdomein komen, naast de 145 gerenoveerde vakantieresidenties die ook vandaag nog toegankelijk zijn, 800 nieuwe vakantiewoningen en een luxehotel met 100 kamers. Heel wat ruimte is voorzien voor sport- en ontspanningsfaciliteiten. Het nieuwe, verwarmde openluchtzwembad met leuke kinderglijbanen en de grote nieuwe buitenspeeltuin boordevol avontuurlijke speeltuigen zijn al in gebruik en vormen absolute eyecatchers.

Sneeuw en zomerzon
Maar natuurlijk is er nog veel meer. Zo zullen families en gezinnen met kinderen zeker hun gading vinden in het indoor speelpark of op de minigolfbaan. Sportievelingen kunnen dan weer terecht in het fitnesscentrum, op de tennisvelden, bij de fietsverhuur of op het omnisportplein. Om na al dat geweld de hongerige magen weer te vullen, zijn er de snackbar en het gezellige restaurant.

Het overdekte subtropisch zwemparadijs, ook vandaag al een echte publiekstrekker, staat niet alleen in de zomer, maar ook in de rest van het jaar garant voor uren waterpret met de hele familie. Ook het authentieke kasteel Engelhof is nog te bezichtigen. Tussen de vele dieren die in Hengelhoef wonen, waaronder schapen, paarden en herten, is het ten slotte zalig wandelen en fietsen, zowel in de sneeuw als onder de zomerzon.

Wereldberoemd en toch dichtbij
En dan zijn er natuurlijk nog de vele activiteiten rond het domein, zowel dichtbij als een beetje verder. In de uitgestrekte bossen rond Hengelhoef kun je naar hartenlust vertoeven en het wereldberoemde netwerk van fietsknooppunten brengt je naar de allermooiste plekjes van Limburg. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bekende mijnsites of de fruitstreek van Haspengouw?

Wat verderop nodigt Hasselt je uit om eindeloos te genieten van culinaire hoogstandjes, terwijl de shoppingcentra van Genk en Maasmechelen je keer op keer zullen verleiden. Andere topbelevingen die duizenden toeristen je al voordeden en nu al toegankelijk zijn, zijn onder meer paardrijden, golfen en vissen. Het gerenommeerde openluchtmuseum Bokrijk ligt dan weer op amper tien kilometer van Hengelhoef.

Geschiedenis weer tot leven gebracht
Hengelhoef was vroeger het best draaiende vakantieresort van Belgiƫ. Op het hoogtepunt van het prachtige natuurdomein zakten jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers naar Houthalen af. Ze amuseerden zich, tussen bloemen, planten en boerderijdieren, met activiteiten als wandelen, fietsen, bootje varen, een ritje met de trein maken of gocart rijden. Holiday Suites wil die vergane glorie nu weer in ere herstellen.