Het project

Het vakantiedomein Hengelhoef in al zijn oude glorie herstellen: dit is het ambitieuze doel dat Holiday Suites, een zusteronderneming van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Twin Properties, zichzelf heeft gesteld. De droom wordt stilaan werkelijkheid.

Het masterplan is razend ambitieus en omvat onder meer de bouw van 800 nieuwe vakantiewoningen en een luxehotel met 100 kamers. Die verrijzen op het 30 hectare grote natuurdomein naast de 145 al bestaande en toegankelijke vakantieresidenties, die een volledige opfrisbeurt krijgen. Het nieuwe openluchtzwembad en de nieuwe, ruime buitenspeeltuin zijn al succesvol in gebruik genomen; het restaurant, het indoor speelpark, de minigolfbaan en de tennisvelden zullen snel volgen.

Voor elk wat wils
“We investeren bijna 100 miljoen euro in Hengelhoef”, vertelt Thomas Lecluse, projectontwikkelaar van Holiday Suites. “We geloven namelijk rotsvast dat we de glorieperiode van weleer kunnen terughalen. Dankzij de uitstekende ligging en brede waaier aan faciliteiten lokte Hengelhoef vroeger 400.000 toeristen per jaar. Dat moet opnieuw mogelijk zijn, niet het minst omdat ook in Limburg zelf heel wat te beleven valt.”

In tegenstelling tot de CM vroeger mikt Holiday Suites nu ook op het hele gezin en grote families. “Onze ruime vakantieresidenties hebben een eigen keuken en terras, terwijl het hotel in iets meer service voorziet”, zegt Lecluse. “Gezinnen met kinderen kunnen perfect voor een vakantiewoning kiezen, terwijl de grootouders genieten van alle comfort van hun hotelkamer. Met meerdere vergaderruimtes mikt het hotel trouwens ook op zakenmensen en incentives.”

Touroperators doen mee
Ook Kristof Voeten, CEO van Holiday Suites, is overtuigd dat in Hengelhoef nog muziek zit. “Om die reden hebben we een samenwerking op poten gezet met een twintigtal Europese touroperators”, zegt hij. “Onder meer Jetair, Thomas Cook en booking.com geloven in ons project. Limburg, en Hengelhoef in het bijzonder, is ideaal gelegen vlak bij alle bezienswaardigheden en kan dus toeristen uit al onze buurlanden ontvangen.”

Ook beleggers kunnen trouwens terecht op het volledig vernieuwde domein, en dat op verschillende manieren. “Wie investeert in een vakantiehuisje op Hengelhoef, geniet zorgeloos van de gegarandeerde huurinkomsten en fiscale voordelen”, zegt Voeten. “Vastgoed is bovendien een heel veilige investering, veiliger dan bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Maar er is meer: onze beleggers mogen met vakantie op alle bestemmingen van Holiday Suites.” De enige vraag die dan nog beantwoord moet worden is: "wanneer vertrekken we?"